Πληροφορίες

H ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ, που είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο, ιδρύθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1986, οχτώ μήνες περίπου μετά το θάνατο του Κρισναμούρτι, έχοντας ως κύριο σκοπό τή διάθεση του έργου τού Τζίντου Κρισναμούρτι σε όποιον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί γι' αυτό ή να το μελετήσει.

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ λειτουργεί χωρίς καμμιά ιδιαίτερη οργάνωση. Στο χώρο της, ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα (ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ 7, 11471, ΑΘΗΝΑ), υπάρχουν όλα τα βιβλία τού Κρισναμούρτι που έχουν εκδοθεί στα ελληνικά, ένας μεγάλος αριθμός από τα αγγλικά, όλες οι βιντεοκασέτες - μερικές μεταγλωττισμένες ή υποτιτλισμένες στα ελληνικά - και το πρόγραμμα για ηλεκτρονικό υπολογιστή, “THE CD ROM KRISHNAMURTI TEXT COLLECTION AND INDEX”.

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ επιμελείται την μετάφραση και την έκδοση των βιβλίων του Κρισναμούρτι, καθώς και το μεταγλωττισμό ή υποτιτλισμό των βιντεοκασετών, με ομιλίες και συζητήσεις του, στα ελληνικά.Οποιοσδήποτε θέλει να επισκεφτεί τη Βιβλιοθήκη μπορεί να κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και από 11.00 έως 17.00, στο τηλέφωνο 210 64 32 605 και να μείνει σ’ αυτήν όσο θέλει ή να πάρει οποιαδήποτε πληροφορία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση info@klibrary.gr

Στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ δε γίνεται κανενός είδους καθοδήγηση για οτιδήποτε, δεν υπάρχουν συζητήσεις, ενώ δε χρειάζεται να πληρώσει κανείς τίποτα. Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ δεν πουλάει, δε νοικιάζει, δε δέχεται συνδρομές και γενικά αποφεύγει κάθε τέτοιου είδους χρηματική συναλλαγή. Τα έξοδά της καλύπτονται εθελοντικά από πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη λειτουργία της.

Η ύπαρξη και λειτουργία της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ ελπίζεται ότι κινείται στην ίδια γραμμή με όσα είπε ο Κρισναμούρτι σε μία από τις παλιότερες ομιλίες του:

...Εάν είστε μία ένωση ανθρώπων που ανακαλύπτουν και όχι που έχουν ήδη βρει· που δεν προσφέρουν πνευματικές διακρίσεις· εάν είστε μία ένωση ανθρώπων που είναι ανοικτοί όχι μόνο σε μένα ή σε ειδικούς· εάν είστε μία ένωση ανθρώπων που ανάμεσά τους δεν υπάρχουν ούτε ηγέτες ούτε οπαδοί, τότε υπάρχει κάποια ελπίδα γι' αυτή την ένωση στον κόσμο. (...) Στην αληθινή πνευματικότητα δεν υπάρχει η διάκριση μαθητή και δάσκαλου, του ανθρώπου που κατέχει τη γνώση και του ανθρώπου που δεν την κατέχει...

“ „
© 2013 Krishnamurti Library of Athens, all rights reserved.