Το Ξύπνημα της Νοημοσύνης  Πρώτος τόμος: ΑΜΕΡΙΚΗ

 Το Ξύπνημα της Νοημοσύνης  Πρώτος τόμος: ΑΜΕΡΙΚΗ

«ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ», το μεγαλύτερο σε όγκο βιβλίο του Κρισναμούρτι, εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1973 και από τότε έχει κάνει αλλεπάλληλες εκδόσεις. Περιλαμβάνει, δημόσιες ομιλίες του, απαντήσεις του ερωτήσεις που του έγιναν, συζητήσεις και διαλόγους του με μεμονωμένα
άτομα και ομάδες. Είναι -ίσως- το σημαντικότερο βιβλίο του Κρισναμούρτι από την άποψη της περιεκτικότερης και πληρέστερης παρουσίασης του συνόλου της φιλοσοφίας του. Ακριβώς λόγω του μεγάλου όγκου του που το κάνει δύσχρηστο, το βιβλίο στα αγγλικά είναι 538 σελίδες, στα ελληνικά θα κυκλοφορήσει σε τρεις τόμους. Καθώς οι ομιλίες, οι απαντήσεις σε ερωτήσεις, οι συζητήσεις και οι διάλογοι έγιναν στην Αμερική, στις Ινδίες και στην Ευρώπη, ο χωρισμός του βιβλίου σε τρεις τόμους έγινε με βάση αυτό. Έτσι, ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει υλικό από την Αμερική, ο δεύτερος από τις Ινδίες και ο τρίτος από την Ευρώπη.

Ο πρώτος τόμος χωρίζεται σε τρία μέρη: Το πρώτο περιλαμβάνει Δύο Συζητήσεις: του Κρισναμούρτι με τον Τζέικομπ Νίντελμαν, καθηγητή φιλοσοφίας στο Κολέγιο του Σαν Φραντσίσκο, συγγραφέα του βιβλίου, «Καινούριες Θρησκείες» και εκδότη της σειράς PenquΙn MetaphysΙcal LΙbrary. Η πρώτη συζήτηση
έχει θέμα το ρόλο του Δάσκαλου, και η δεύτερη τον χώρο που υπάρχει μέσα μας, καθώς και την παράδοση και την εξάρτηση. Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν τρεις ομιλίες που δόθηκαν στην Νέα Υόρκη με θέματα:

  1. Εσωτερική επανάσταση
  2. Σχέσεις
  3. Θρησκευτική εμπειρία / Διαλογισμός

Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει δύο συζητήσεις του Κρισναμούρτι με τον Αλαίν Νοντέ, μουσικό στο επάγγελμα, που συνεργάστηκε στενά για έξι χρόνια με τον Κρισναμούρτι ως γραμματέας και βοηθός του. Θέματα των δύο συζητήσεων είναι: «Το τσίρκο της ανθρώπινης πάλης», και «Το καλό και το κακό».

Επιστροφή

“ „
© 2013 Krishnamurti Library of Athens, all rights reserved.