Στοχασμοί πάνω στη ζωή μας

Στοχασμοί πάνω στη ζωή μας

Σειρά Α'

Ο Κρισναμούρτι είχε ταξιδέψει πολύ στα περισσότερα μέρη του κόσμου όπου, για μια δεκαετία περίπου, είχε προσωπικές συναντήσεις με εκατοντάδες γυναίκες και άντρες που συζήτησαν μαζί του μια τεράστια ποικιλία προβλημάτων. Οι αυτοαποκαλύψεις και η βαθιά εσωτερική έρευνα αυτών των ανθρώπων, έφερνε συχνά πλήρη επικοινωνία και έντιμη αναζήτηση, με αποτέλεσμα μια σειρά από ανεκτίμητες ανακαλύψεις στον κόσμο της ανθρώπινης συνείδησης.

Σειρά Β'

Κάθε στιγμή στις συζητήσεις αυτού του δεύτερου τόμου, όπως και του προηγούμενου, ο Κρισναμούρτι φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο ο νους, δραπετεύοντας στο μέλλον, λοξοδρομεί από το να αντιληφτεί την αλήθεια εκείνου που πραγματικά είναι, κάτι που υπάρχει μόνο στο παρόν. Με το να δίνουμε όλη μας την ενέργεια σε κάτι που θα πρέπει να γίνουμε (ισχυροί, ενάρετοι ή ευτυχισμένοι) και όχι σε αυτό που είμαστε, αποφεύγουμε κάθε ουσιαστική δράση στο παρόν.

Σειρά Γ'

Κι εδώ η γκάμα των θεμάτων που εξετάζονται είναι εξαιρετικά πλατιά: από τη φιλοζωία έως την ποιότητα της πολιτικής· από το αίσθημα του ανικανοποίητου έως τη θλίψη της αυτολύπησης και από τις οργανωμένες θρησκείες έως την ψυχολογική επανάσταση.

Επιστροφή

“ „
© 2013 Krishnamurti Library of Athens, all rights reserved.